Dåb

Almindeligvis foregår dåb under højmessen – gudstjenesten kl. 10.30 – på søndage eller helligdage. Der træffes aftale med sognepræsten eller kordegnekontoret, daabsom kan oplyse, om hvilke dage, der er mulighed for dåb.

Sognepræsten eller kordegnen vil også fortælle, hvilke regler der er i forbindelse med valg af navn, valg af faddere m.v.

Faddere

Før dåben skal I vælge mindst to og højst fem faddere til jeres barn. Fadderne skal selv være døbt ved den kristne dåb enten i Folkekirken eller en anden kristen kirke i Danmark eller udlandet. I skal oplyse faddernes navne og adresser til kirkekontoret eller sognepræsten.

Inden dåben kontaktes præsten for at aftale tidspunkt for samtale. Samtalen kan foregå på præstens kontor eller i hjemmet.

I dåben bliver det sagt os, at vi er Guds børn

I dåben bliver det sagt os, at vi er Guds børn, og derfor er det vigtigt, at børnene hører om, hvad dåben betyder – og forældre og faddere opfordres til at fortælle barnet om troen på Gud, Jesus og Helligånden og til at styrke barnet i det liv, der skal leves. Det kan forældre og faddere gøre ved at bede for og sammen med barnet, fortælle barnet bibelhistorier og følge barnet med i kirke.

I Brøns-Vodder Pastorat foræres barnet en børnebibel og en dvd i forbindelse med dåben.